تهیه اسپری خود تمیز شونده توسط عضو هیات علمی گروه شیمی

۱۱ بهمن ۱۳۹۶ | ۱۲:۱۲ کد : ۴۴۵۶ اخبار
دکتر سوسن صمدی عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری موفق به تهیه اسپری خود تمیز شونده جهت استفاده در سطوح مختلف همانند: شیشه، آجر، سنگ و پلاستیک شد.
تهیه اسپری خود تمیز شونده توسط عضو هیات علمی گروه شیمی

به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی دانشگاه، عضو هیات علمی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری موفق به تهیه اسپری خود تمیز شونده جهت استفاده در سطوح مختلف همانند: شیشه، آجر، سنگ و پلاستیک شده است.

در این گفتگو دکتر سوسن صمدی عضو هیات علمی گروه شیمی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری  بیان نمود: «آراستگی محیط زیست و تمیز بودن سطوح موجود در شهر، همچون: دیوارها، شیشه­ ها، مجسمه­ ها و...، از جمله موارد مهمی است که نه تنها سلامت جسم، بلکه روح و روان را نیز به همراه خواهد داشت. استفاده از شوینده­ های مختلف نه تنها سبب اسراف آب و آلودگی آن می­شود، بلکه نیاز به کار مکانیکی داشته و هزینه و وقت زیادی را به خود اختصاص می­دهد.»

خانم صمدی با بیان اینکه این کار تحقیقاتی با ساعت ها کار در آزمایشگاه به نتیجه رسیده افزود: «تحقیقات وسیعی برای تولید پوشش­های شفاف خودتمیز شونده صورت گرفته است. برخی از کشورهای پیشرفته نیز محصولات صنعتی از جمله شیشه­ های خود تمیز شونده را تولید و به مرحله استفاده عموم رسانده­ اند. این پوشش­ها باید در کارخانه و هنگام تولید محصول ایجاد گردد تا با پخت مجدد روی شیشه تثبیت  گردند. امکان ایجاد چنین پوشش­هایی برای سطوح موجود در ساختمان­ها و شهرها، امکان­پذیر نمی ­باشد. لذا ساخت اسپری­های خودتمیز شونده، جهت پوشش­دهی سطوح، بسیار حائز اهمیت بوده و مورد نیاز صنعت و عموم مردم می­باشد.»

این محقق واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری بیان داشت: «در این تحقیق توانایی فوتوکاتالیستی با دو روش تیتانیای حساس شده به رنگ و دوپ همزمان دو عنصر به تیتانیا، بهبود یافته و به صورت اسپری، جهت استفاده در سطوح مختلف همانند: شیشه، آجر، سنگ و پلاستیک ساخته شده است. پوشش­های ایجاد شده نه تنها خاصیت خودتمیز شوندگی را دارند، بلکه کاملاً شفاف بوده و از چسبندگی مناسبی برخوردار می ­باشند.»